Resultaat

Huisje Halpanwila
De overgang van een hut naar een huisje. De overgang van niet mee tellen naar weer erbij horen. Een huisje van steen, een waterdicht dak met stromend water, een douche en een toilet. Dit geeft niet alleen comfort maar geeft de mensen weer waardigheid en geloof in zich zelf. Ze hebben weer de mogelijkheid om zelf voor de kinderen te zorgen en ze naar school te laten gaan.

Stichting Hindha geeft dit gezin gezinsondersteuning.
Gezin Seduwa
Dit gezin, bestaande uit een weduwe met 3 kinderen, is geholpen, zowel financieel als praktisch, met het opzetten van een klein kruidenierszaakje aan huis. In het algemeen vervalt een gezin op Sri Lanka als de kostwinner overlijd in diepe armoede. Met een klein maandbedrag is de afgelopen jaren financiŽle steun verleend zodat in de meest noodzakelijke kosten van levensonderhoud kon worden voorzien. Daarnaast verkocht de weduwe, om wat extra geld te verdienen, door haar geplukte bloemetjes in de hoofdstad. De hoofdstad ligt op een half uur reizen met de bus van haar woonplaats, ze was dan pas Ďs avonds rond acht uur weer thuis.
De verwachting bestaat dat ze met haar winkeltje (in het verleden heeft zij ook een zaakje gehad samen met haar man) redelijk in haar onderhoud kan voorzien en dit mogelijk kan uitbouwen.